1 kg érett mangó (helyette sárgadinnye)
75 dkg cukor
1 evőkanál citromsav
4 csésze víz
késhegynyi tartósító
75 dkg cukor
1 evőkanál citromsav
4 csésze víz
késhegynyi tartósító
A hámozott, szeletelt mangók (sárgadinnye) húsát zúzzuk péppé. Forraljuk együtt a cukrot és a vizet ragadósra, szűrjük át, majd adjuk hozzá a citromsavat és a mangópépet, valamint egy kis vízben feloldott tartósítót. Főzzük 5 percig. Töltsük sterilizált palackokba és jól dugaszoljuk be azokat. A palackokat hűvös sötét helyen tároljuk, ugyanis a fény árt a gyümölcs színének. Egy hét elteltével fogyaszthatjuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése