NARANCSSZÖRP

10-12 nagy narancs leve vagy 4 csésze dzsúz (narancslé)
6 csésze cukor
3 vagy 3 1/2 teáskanál citromsav
késhegynyi tartósító
1 teáskanál narancs esszencia
3 csésze víz
1 teáskanál narancssárga színező

Készítsünk a cukorral és a vízzel ragacsos szirupot, keverjük össze a citromsavval, melyet előzőleg fél csésze vízben feloldottunk, ezután öntsük bele a narancslevet, az esszenciát és a színezőt. Szűrjük le. Oldjuk fel a tartósítót 2 teáskanál forró vízben, és azután keverjük össze a sziruppal elegyített narancs dzsúzzal. Tegyük sterilizált palackokba és jól dugaszoljuk be. A palackokat hűvös száraz helyen tároljuk. Nyolc nap után fogyaszthatjuk.

(Ha a narancs dzsúzhoz késhegynyi sót keverünk, nem lesz keserű.)

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: