20-30 deka darált hús (bármilyen megfelel, maradék főtt hússal is készülhet), 5 deka (1 nagy szelet) szendvicskenyér vagy 1 zsemlye, 1 kis fej hagyma, 1 tojás, 1 evőkanál mustár, só, bors, reszelt szerecsendió, olaj a sütéshez (de főzve is jó).
A megdarált húst tálba tesszük. A kenyér héját levágjuk, a belét (vagy zsemlyét) vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk.
Beletesszük az apróra vágott hagymát, a tojást, a mustárt, a fűszereket, és jól összegyúrjuk.
Vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formálunk, amelyeknek egyik felét olajban ropogósra sütjük, a másikat forrásban lévő, sós vízben megfőzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése