Kapormártás

Hasonlóan készül, mint a fokhagymamártás, azzal a különbséggel, hogy a rántásba friss zöld kaprot teszünk apróra vágva, s azzal kicsit kevergetve, tovább főzzük. Tejföl, só, őrölt feketebors, ecet, csipet­nyi cukor kell az ízesítéshez. Ha nem elég sűrű, kanálnyi liszttel haba­rást is adunk hozzá. Egyébként hasonló a kapor leveshez, csak ezt sűrűre kell főzni.

(Javaslom, télre tegyünk a fagyasztóba apróra vágott kaprot és a szárát szárítsuk meg, mert annak a főzetével szoktam pótolni a kapor leves és a mártás levét is.)

(Hasonlóan nekem mindig van a hűtőben, kisebb dobozokban zöld­petrezselyem is – apróra vágva.)

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: