Rakott-káposzta - magyarosan

Úgy készül, mint a székely-rakott káposzta, de a füstölt hús helyett darált sertéshússal, amit elő kell készíteni. Hagymát üvegesre pirít­juk, őrölt paprikával, borssal, sóval fűszerezve, többször lesütjük róla a vizet, hogy sűrű leve legyen, utána a húst beletéve, kis vízzel fel­töltve, félkészre főzzük.
A rizst is megmosva, lecsöpögtetve kevés olajon pirítva, majd sóval ízesítve, vízzel félig megfőzzük.
Utána a káposztát kissé összevagdalva, az olajjal kikent, szalon­nával kirakott tepsibe-jénai tálba rakjuk, majd rizs következik, és egy sor hús, minden sort tejföllel bőven meglocsolunk.
Utána megint káposztával kezdjük a sorokat, amíg a készlet tart, a tetejére káposzta kerüljön, és bőven meglocsoljuk tejföllel; befedve sütőben puhára pároljuk, a végén a fedőt levéve, a tetejét kissé meg­pirítjuk.
Friss kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: