2 megmosott, lecsöpögtetett kb. 50 dekás padlizsánt 20 percig sütőben sütünk, kivéve meghámozzuk, kockákra vágjuk.
Amíg sül, vékonyan fölszeletelünk 15 dkg füstölt szalonnát, kiolvasztjuk, de nem sütjük ropogósra, kiszedjük a zsírból. A zsírjából kikenünk egy mély tűzálló tálat. Karikákra vágunk négy paradicsomot, berakjuk a tálba, majd két zöldpaprikát laskákra vágva. Megsózzuk, borsozzuk.
Végül 22 deka főtt, csíkokra vágott füstölt-hússal beterítjük, erre helyezzük a padlizsán kockákat. Ezt is behintjük fűszerrel, tetejére ismét paradicsom és paprika kerül.
Két-három gerezd fokhagymát apróra vágva rászórunk, majd két deci tejfölt simára keverünk egy tojás sárgájával, s rákenjük a masszára.
Tetejére fektetjük a sült szalonnaszeleteket, és sütőben addig sütjük, amíg a padlizsán magába szívja a nedvességet. Addig a tetején lévő szalonnaszeletek is ropogós-pirosra sülnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése