Rakott padlizsán (főételnek)

2 megmosott, lecsöpögtetett kb. 50 dekás padlizsánt 20 percig sütőben sütünk, kivéve meghámozzuk, kockákra vágjuk.

Amíg sül, vékonyan fölszeletelünk 15 dkg füstölt szalonnát, ki­olvasztjuk, de nem sütjük ropogósra, kiszedjük a zsírból. A zsírjából kikenünk egy mély tűzálló tálat. Karikákra vágunk négy paradicso­mot, berakjuk a tálba, majd két zöldpaprikát laskákra vágva. Meg­sózzuk, borsozzuk.

Végül 22 deka főtt, csíkokra vágott füstölt-hússal beterítjük, erre helyezzük a padlizsán kockákat. Ezt is behintjük fűszerrel, tetejére ismét paradicsom és paprika kerül.

Két-három gerezd fokhagymát apróra vágva rászórunk, majd két deci tejfölt simára keverünk egy tojás sárgájával, s rákenjük a masszára.

Tetejére fektetjük a sült szalonnaszeleteket, és sütőben addig sütjük, amíg a padlizsán magába szívja a nedvességet. Addig a tetején lévő szalonnaszeletek is ropogós-pirosra sülnek.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: