Sóskamártás

Lehetőleg nagylevelű sóskát vásároljunk, mivel annak nincs olyan vad íze, mint a másiknak.

Alaposan, több vízben kell átmosni, mivel sok homok és föld rakódik rá. Nagy vágódeszkán vékonyra felvagdossuk, és apránként rózsaszínű rántásra tesszük, kevergetjük.

Közben 2-3 fokhagymát megtisztítva, apróra törve-vágva, közé keverjük. Kevés ideig még kevergetjük, utána lassanként feleresztjük hideg vízzel, amíg mártás-sűrűséget eléri. Összehabart tejföllel még egyszer felforraljuk. Ha nem elég sűrű, akkor előbb kevés vízben egy evőkanál lisztet jól elkeverünk, hozzáadjuk a tejfölt, és teáskanálnyi cukrot is teszünk hozzá, ami a túl savanyú ízét mérsékli.

Önálló ételnek is megfelel, tálaljunk hozzá bundáskenyeret (Lásd: Kiegészítő ételeknél) vagy tükörtojást és burgonyapürét.

Húsleves aprólékhoz is tálalhatjuk burgonyával.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: