ANANÁSZOS SÜTEMÉNY

1/2 tubus kondenzált tej
1 púpos csésze liszt
3 csésze cukros tejszínhab
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi szóda-bikarbóna
3 szelet ananászbefőtt
1/2 csésze ananász szirup
2 evőkanál vaj
1/2 mokkáskanál vanília esszencia
1 csésze tej
néhány szem cseresznye

Verjük fel a tejet, kondenzált tejet, az esszenciát és az olvasztott vajat, majd keverjük össze az átszitált és a sütőporral valamint a szóda-bikarbónával elegyített lisztet. Kenjünk be egy szögletes tepsit vajjal és hintsük meg liszttel. Öntsük bele a masszát és mérsékelten meleg (180, 200 C°-os) sütőben süssük meg. Hűtsük le, és keresztben vágjuk háromfelé, hosszában pedig három hosszú darabra. Először ananász sziruppal locsoljuk meg mindegyik süteményszeletet, majd kenjünk meg tejszínhabbal, szórjunk rá apróra vágott ananászt, majd ismét tejszínnel kenjük meg. Rétegezzük egymásra a szeleteket. Végezetül a süteményt cseresznye szemekkel és a megmaradt a tejszínnel díszítsük.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: