KAKAÓS SÜTEMÉNY

2 tubus kondenzált tej
18 evőkanál liszt
2 teáskanál sütőpor
késhegynyi szóda-bikarbóna
6 evőkanál vaj
1 csésze víz
1 teáskanál vanília esszencia
egy csipet só
4 evőkanál kakaó
Verjük fel a tejet, az olvasztott vajjal, a vízzel és a vanília esszenciával. Keverjük hozzá az átszitált és a sütőporral, szóda-bikarbónával, sóval és kakaóval elegyített lisztet. Addig kavarjuk, míg csomómentessé nem válik. Vajazzunk be egy süteményes tepsit és hintsük meg liszttel. Öntsük bele a masszát és mérsékelt sütőben (180-200 C°-on) süssük meg. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. Szeljünk le egy szeletet a süteményből, süteménymorzsa-készítéséhez. Vágjuk a süteményt keresztbe, három részre és kenjük meg csokoládékrémmel.

a csokoládékrém
8 evőkanál vaj
7 evőkanál porcukor
3 evőkanál kakaó
8 teáskanál hidegvíz

Keverjük habos, könnyű krémmé a vajat, a kakaóval, a porcukorral, valamint a vízzel. A krémmel kenjük meg a süteményt valamint az oldalát is. A sütemény oldalát süteménymorzsával burkoljuk be.

a csokoládéöntet
1 tábla étcsokoládé
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaó
2 evőkanál víz
egy kevéske vaj

Keverjük el a kakaóport vízzel és cukorral és főzzük sűrű sziruppá. Tördeljük bele az étcsokoládét és addig kavarjuk, míg felolvad. Vegyük le a tűzről és kavargassuk tovább, míg sűrűsödni kezd. Hűtsük le és keverjük bele a vajat és egy kávéskanálnyi vizet és melegítsük, míg sima lesz. Öntsük a sütemény tetejére és hagyjuk pihenni.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: