GRILLÁZS

1 evőkanál mandula
1 evőkanál kesudió
1 evőkanál földimogyoró
1 evőkanál dió
1 csésze cukor
2 teáskanál vaj
6 zöld kardamom

A magvakat mérsékelten meleg sütőben kicsit pirítsuk meg, majd darájuk meg vagy vágjuk apróra. Olvasszunk cukrot pirítsuk aranysárgára. Adjuk hozzá a darált magvakat, a vajat, az összetört kardamom magokat és az egészet jól keverjük össze. Öntsük egy olajozott márványra vagy deszkára, és olajozott sodrófával gyorsan nyújtsuk ki 2-3 mm vékonyra. Közvetlenül ezután vágjuk körülbelül 2 cm széles és 5 cm hosszúságú csíkokra. Csavaros üvegben tároljuk. Tíz napnál nem tartható tovább, mert meglágyul.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: