CSERESZNYÉS KEKSZ

1 csésze liszt
késhegynyi só
12 teáskanál vaj
1 csésze porcukor
pár szem cseresznye a dekoráláshoz
1-1 1/2 evőkanál tej
1 mokkáskanál vanília esszencia vagy vaníliás cukor

Keverjük ki krémmé a vajat és a cukrot, majd keverjük bele az átszitált lisztet és sót. Ezután adjuk hozzá a tejet és a vanília esszenciát. Tegyük a masszát nyomózsákba és készítsünk apró fantáziadús formákat. Cseresznye darabokkal díszítsük, hagyjuk hűlni, míg megszilárdul. Mérsékelten meleg sütőben (180-200 C°-on) süssük aranybarnára. Drótrácson hűtsük le. Légmentesen záródó dobozban tároljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: