KÓKUSZOS KEKSZ

12 teáskanál vaj
1/2 csésze porcukor
2 csésze liszt
1 csésze kókuszreszelék
1 mokkáskanál sütőpor
4 - 4 1/2 evőkanál tej

Kavarjunk puha krémet a vajból és porcukorból, majd keverjük bele az átszitált lisztet és a sütőport. Majd adjuk hozzá a tejet és a kókuszreszelék háromnegyedét, és az egészet gyúrjuk tésztává. Nyújtsuk ki keksz-vastagságúra és vágjuk ki kekszvágóval. Kenjük be e kekszek tetejét tejjel és szórjuk meg kókuszreszelékkel. Mérsékelten meleg (180-200 C°-os) sütőben süssük 15 percig, míg világosbarna lesz. Hűtsük le.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: