CSOKOLÁDÉS MANDULÁS ROPOGÓS SÜTEMÉNY

1 púpozott csésze liszt
késhegynyi só
1 mokkáskanál szóda-bikarbóna
1 csapott mokkáskanál tisztított borkő
10 teáskanál vaj
1 csésze porcukor
1 csésze barna cukor vagy kristálycukor
2 -3 evőkanál tej
1 mokkáskanál vanília esszencia
6 evőkanál hámozott mandula
3 teáskanál kakaó

A lisztet szitáljuk át, majd keverjük el benne a szóda-bikarbónát, a tisztított borkőt, a kakaót és a sót. Krémes állagúvá dolgozzuk össze (kb. 10 percig) a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet és a vanília esszenciát és keverjük ismét össze. Öntsük bele az átszitált száraz alkotórészeket. Ha túlságosan puha, hűtsük le. Osszuk a tésztát kis kerek golyókra, majd azokat egyenként lapítsuk le egy pohár belisztezett aljával. Valamennyi tetejét kenjük meg tejjel és szórjuk meg durvára őrölt mandulával, majd ismét nyomjuk le a pohár aljával. Mérsékelten meleg sütőben (180-200 C°-os) süssük 10 percig. Hűtsük le és légmentes dobozban tároljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: