KEKSZKÜLÖNLEGESSÉG

1 1/2 csésze liszt
1 mokkáskanál szóda-bikarbóna
1 csapott mokkáskanál tisztított borkő
késhegynyi só
10 teáskanál vaj
1 csésze porcukor
1 csésze barnacukor (vagy kristálycukor)
3 1/2 evőkanál tej
2 evőkanál őrölt mandula
1/2 csésze hámozott mandula a díszítéshez
1 mokkáskanál vanília esszencia (vagy vaníliás cukor)

Szitáljuk át együtt a lisztet, a szóda-bikarbónát, a tisztított borkőt és a sót. Keverjük a vajat, a cukrot és a barna cukrot finom krémmé, majd elegyítsük össze a tejjel. Adjuk hozzá az átszitált hozzávalókat, az esszenciát és a 2 evőkanál őrölt mandulát. Tépjünk kis darabokat a tésztából és formáljunk belőlük kerek golyókat. Tegyük azokat bevajazott tepsire egymástól 4-5 centire. Egy pohár belisztezett aljával lapítsuk le a golyókat vékony lapokká . Mindegyik kekszre tegyünk egy fél mandulát. Mérsékelten meleg sütőben (180-200 C°) süssük 15 percig. Hűtsük le és teához szervírozzuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: