DIÓS CSOKOLÁDÉ SÜTEMÉNY

1 tubus kondenzált tej
10 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi szóda-bikarbóna
3 evőkanál vaj
1 mokkáskanál vanília esszencia (vaníliás cukor)
1 csésze tej
egy csipetnyi só

Keverjük össze az átszitált lisztet a kakaóval, a sütőporral és a szóda-bikarbónával. Dolgozzuk jól össze a tejet, az olvasztott vajat, a kondenzált tejet és a vanília esszenciát, majd adjuk hozzá az a lisztes keveréket, és az egészet addig kavarjuk, míg simává, csomómentessé nem válik. Vajazzunk be egy kerek tortaformát és lisztezzük meg. Töltsük bele a keveréket és mérsékelt hőfokon (180-200 C°-on) süssük meg. Szúrjunk bele egy tűt, ha száraz marad kihúzva, készen vagyunk. Tegyük a süteményt egy légmentesen lezárt dobozba 4 - 6 órára. Ezután vágjuk három rétegre (négy részre), és töltsük meg a következő krémekkel.

a kakaós krém
4 evőkanál vaj
4 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál vanília esszencia
1 evőkanál kézmeleg víz
2 teáskanál kakaó

Keverjük a vajat és a porcukrot krémmé, adjuk hozzá a vanília esszenciát, a kakaót és a vizet és kevergessük, míg homogén lesz.
a csokoládé öntet
1 csésze porcukor
2 - 3 teáskanál víz
egy kis darabka vaj
1 teáskanál kakaó
1 csésze dió

Tegyük a porcukrot, a vizet, a vajat és a kakaót egy serpenyőbe és forró vizes edény fölött kavargassuk krémes állagúvá. Öntsük a csokoládé öntetet a süteményre és hagyjuk rajta megdermedni. A sütemény oldalát durvára őrölt és megpörkölt dióval burkoljuk be.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: