SZAMÓCAZSELÉ PUDING

1 csésze cukor
1 kis üveg szamóca (vagy málna) íz
2 bögre víz
2 teáskanál agar-agar
1 teáskanál vörös színező
1 teáskanál szamóca (vagy málna) aroma
2 evőkanál citromlé
2 csésze tejszín
1 evőkanál porcukor
szamóca vagy málnaszemek
Áztassuk be az agar-agart egy órára. Forraljunk vizet, tegyük bele a beáztatott agar-agart és kavargassuk, míg sűrűsödni kezd. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a szamóca ízt, a cukrot, az aromát, a színezőt és a citromlevet, majd az egészet jól keverjük össze. Öntsük egy formába és hagyjuk megkocsonyásodni. Ezután vegyük ki a formából és tegyük egy lapos tányérra, rakjuk körbe szamóca- vagy málnaszemekkel. Cukrozott tejszínhabbal díszítve szervírozzuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: